Dennis BoutkanJouko van der MastBen Kuipers Wilma Roelfsema    Matthijs VisserMatthijs Visser

Jouko van der Mast

Drs. Jouko van der Mast (Arnhem, 1967) is mede oprichter van Upstream Consulting (in 2000) en was tot en met 2010 Managing Partner. Sinds 1 januari 2011 is Jouko Associate Partner bij Upstream Consulting.

Ervaring Jouko houdt zich veel  bezig met het begeleiden van organisaties en mensen die willen veranderen. In verschillende rollen: als interimmanager, adviseur of coach. Hij voert vooral opdrachten uit binnen het onderwijs (ROC’s), bij banken en verzekeraars en lokale overheden. In zijn opdrachten is vaak een combinatie van teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap te vinden. De laatste jaren is hij projectleider voor een innovatief duurzaamheidscentrum.

Opleiding Jouko studeerde arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde ook diverse bedrijfskundige vakken. Als organisatieadviseur is hij gecertificeerd in het werken met de instrumenten Myer Briggs Type Indicator (MBTI) en de Performability Scan. Jouko is lid van de Orde van Organisatieadviseurs (Ooa).

Kenmerkend Jouko´s opdrachten spelen zich af op het raakvlak tussen mens en organisatie. In zijn werk benadrukt hij dat resultaatgericht werken prima kan samengaan met een plezierige en motiverende werkomgeving. Zijn stijl is direct, niet om de zaken heen draaien, respectvol en met mededogen naar de mens. De uitdaging voor organisaties en individuen is om te doen waar ze goed in zijn en niet te blijven proberen wat niet goed gaat. Het benoemen en benutten van die kwaliteiten is voor Jouko een van de meest inspirerende kanten van zijn werk. In het programma ‘Bepaal opnieuw je koers’ komt Jouko helemaal tot zijn recht.

Interesse Jouko doet aan tennissen, hardlopen en wielrennen, bij voorkeur in de prachtige omgeving van zijn woonplaats Bussum of bij zijn buitenverblijf in de Harz in Duitsland. Ook leest hij graag boeken, houdt hij van reizen en brengt hij zoveel mogelijk tijd met zijn gezin door. Zijn drie zoontjes leveren hem altijd een hoop nieuwe inspiratie op! 

E: j.vandermast@upstreamconsulting.nl