Dennis BoutkanJouko van der MastBen Kuipers Wilma Roelfsema      Matthijs Visser

Wilma Roelfsema

Drs. Wilma Roelfsema (Groningen, 1963) werkt als zelfstandig adviseur en wordt regelmatig ingeschakeld bij projecten van Upstream Consulting.

Ervaring Wilma heeft ruime ervaring in het begeleiden van organisatieontwikkelingsprocessen. Haar specialiteit en belangstelling ligt bij vraagstukken op het gebied van gemeenschappelijke visie, leiderschapsontwikkeling, samenwerking binnen teams, cultuurverandering en projectmatig werken. Zij voert opdrachten uit bij uiteenlopende organisaties, vaak in de dienstverlening (zowel profit als non-profit). Naast het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s in het kader van verandertrajecten, begeleidt en coacht zij individuen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Opleiding Wilma heeft andragogie gestudeerd aan de Rijks Universiteit van Groningen. Tijdens haar werk heeft zij de Basisopleiding voor Organisatieadviseurs gevolgd bij het SIOO. Later heeft zij nog een masteropleiding succesvol afgerond in Work and Organisation (MWO).

Kenmerkend Wilma houdt zich vooral bezig met ontwikkelingen op het snijvlak tussen mens en organisatie. Organisaties ontwikkelen zich wanneer mensen in beweging komen en zich committeren aan de verandering. Dit genereert energie en geeft betekenis en voldoening. Mensen en organisaties begeleiden in dit proces, dat is waar Wilma vooral mee bezig is in haar adviesopdrachten.

Interesse Regelmatig vertrekt Wilma voor een weekje naar haar huis en droomplek in Frankrijk, waar zij geniet van de ruimte, de natuur en de stilte. Verder beoefent zij tai-chi en chi-cung en leert zij op dit moment de zwaardvorm binnen tai-chi.