Werkwijze

We helpen teams, leidinggevenden en professionals bij het verbeteren van hun prestaties en moedigen mensen aan hun kwaliteiten ten volle te benutten. We doen dat door de regie van veranderingen op ons te nemen, teams te begeleiden en managers te coachen.

Altijd samen met onze opdrachtgevers en in nauwe samenwerking met de mensen die de verbeteringen moeten realiseren.

Met plezier nemen we de rol van adviseur, interim manager, (team) coach of projectleider op ons.

De kracht van de onderstroom, het onzichtbare, onderschatten we niet. We maken zowel de weerstand als de verborgen krachten in een organisatie zichtbaar. Beide zijn van grote invloed, ook al zie je ze niet direct. We hebben dus niet alleen aandacht voor de structuur en formele afspraken binnen een organisatie, maar ook voor de dagelijkse praktijk en samenwerking die bepalend zijn voor organisatiesucces.

Teamsessies en groepsbijeenkomsten maken een belangrijk deel uit van ons werk. We wisselen  missie- en visievorming af met de toetsing daarvan aan de dagelijkse praktijk. We schakelen tussen toekomstplannen en de realiteit van vandaag en morgen en vertalen die in activiteiten en een taakverdeling voor de teamleden.

In ons werk maken we graag gebruik van een variatie aan werkvormen en interventies waarbij we de klant van onze opdrachtgever ook graag aan het woord laten. We houden van een open en resultaatgerichte manier van werken en het geeft ons energie als we teams en mensen laten ontwikkelen.

Alle door de jaren heen opgedane kennis en ervaring delen we met onze klanten en geven we door middel van leeronderzoeken en publicaties terug aan de sectoren waarvoor we werken. We vertrouwen op onze expertise en intuitie en onderbouwen onze adviezen tegelijkertijd met feiten en cijfers.

Vanzelfsprekend werken we volgens de richtlijnen van de beroepsverenigingen Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Onze gedragsregels zijn afgeleid van het reglement van de Ooa.

Bekijk onze Gedragsregels Upstream Consulting