Management teamsBesturen van verenigingen en stichtingen Teamleiders

Leiderschap

De best presterende organisaties onderscheiden zich vooral door de kwaliteit van het management. Managers die proactief durven te handelen zijn vaak succesvoller dan managers die reactief zijn. Een krachtig leider is iemand die inspireert en zijn gedrag afstemt op de situatie en de medewerkers waar hij mee samenwerkt.

Wij geloven in situationeel leiderschap en het concept van ‘leading beyond authority’. Niet de positie van de leider is doorslaggevend, maar het vermogen om te leiden, om mensen te overtuigen en om te luisteren. Beslissingen nemen als het nodig is, maar stil zijn als het moet.

Een goede leider is bepalend voor de motivatie in het team en weet samen met zijn mensen meer neer te zetten dan de som van de individuele medewerkers. Een goede leider stuurt niet alleen op doelstellingen en prestaties, maar maakt ook net hét verschil op beslissende momenten. Hij of zij legt verbindingen tussen mensen. Zowel verbindingen tussen medewerkers als tussen klanten. Pas dan komen de potenties en talenten van mensen goed tot hun recht.

Wij vertellen u graag meer over de rol die wij kunnen spelen als het gaat om leiderschap:

• Management teams
• Besturen van verenigingen en stichtingen
• Teamleiders

Wilt u meer weten over leiderschap? Neem vandaag nog contact op met één van onze adviseurs via 020 – 528 7322 of stuur een e-mail.