Dennis BoutkanJouko van der MastBen Kuipers Wilma Roelfsema      Matthijs Visser

Ben Kuipers

Dr. Ben Kuipers (Groningen, 1975) is bedrijfskundige en wordt regelmatig ingeschakeld bij projecten van Upstream Consulting.

Ervaring Ben is gespecialiseerd in teamwerk, performance management, strategisch HRM en organisatieverandering. Op basis van zijn onderzoek heeft Ben de Performability Scan ontwikkeld. Bij organisaties in binnen- en buitenland past hij dit concept voor teamontwikkeling en prestatieverbetering toe. Daarnaast is hij parttime als universitair hoofddocent (UHD) verbonden aan het instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden op de Campus Den Haag (politiek en openbaar bestuur). In zijn onderzoek en onderwijs richt hij zich o.a. op het verandervermogen van publieke organisaties en de bijdrage van HRM aan organisatieprestaties. Ben is een van de auteurs van het boek 'De kracht van High Performance Teams' over exceptioneel teamwerk. Het boek is hier te bestellen.Opleiding Ben studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde er vervolgens in 2005. Voor zijn proefschrift onderzocht hij jarenlang de ontwikkeling en prestaties van teams bij Volvo Trucks in Zweden. Dit onderzoek leverde hem meerdere prijzen op. Zo heeft hij o.a. de Best Dissertation Award van het Dutch HRM Network en de NOBEM Proefschrift van het Jaarprijs ontvangen.

Kenmerkend In zijn opdrachten houdt Ben zich bezig met de koppeling tussen “zachte” processen in organisaties en “harde” uitkomsten. Teamwerk, personeelsbeleid en organisatieverandering dragen in zijn visie altijd bij aan betere prestaties voor mens en organisatie. Ben helpt organisaties die zaken goed te koppelen om succesvoller te worden.

Interesse Ben’s grootste hobby is reizen. Sinds zijn jaren in Zweden heeft hij nog steeds een grote voorliefde voor het land en komt er vaak en graag. Samen met zijn (Russische) vrouw en hun dochter probeert hij niet alleen Rusland beter te leren kennen, maar ontdekken ze ook de rest van de wereld. De vrije weekenden in Nederland besteden ze met hun jonge hond aan de apporteersport.