Dennis BoutkanJouko van der MastBen Kuipers Wilma Roelfsema      Matthijs Visser

Dennis Boutkan

Drs. Dennis Frank Boutkan (Amersfoort, 1966) is mede oprichter en directeur van Upstream Consulting.

Ervaring Dennis voelt zich thuis in de zakelijke dienstverlening, bij rijks- en gemeentelijke overheden en bij zorg- en welzijnsinstellingen. Ook verdiept hij zich graag in het functioneren van besturen van professionele verenigingen en stichtingen. Momenteel doet hij projecten rondom Duurzame Inzetbaarheid (employability), managementteambuilding, verzuim & arbo en teamontwikkeling. Ook geeft hij vaardigheidstrainingen en wordt hij regelmatig gevraagd te bemiddelen bij conflicten. Verder coacht hij managementteams en hun managers op persoonlijke effectiviteit, samenwerking en leiderschap. In projecten treedt hij vaak op als projectleider en heeft een sterke focus op goede implementatie. Dennis heeft veel ervaring in het leiden van discussies en debatten en wordt regelmatig gevraagd als dagvoorzitter of spreker bij gastcolleges.

Opleiding Dennis heeft arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) gestudeerd. Hij is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), waar hij ook een opleiding tot mediator heeft gevolgd. Verder is hij graduate van het Matrix leiderschapsprogramma van Common Purpose en heeft aan de UvA een cursus Film & Wetenschap gevolgd. 

Kenmerkend Dennis houdt zich graag bij opdrachtgevers bezig met het analyseren van problemen en het reflecteren op knelpunten. Hij is pragmatisch en gericht op goede verankering van verandering. Managers en medewerkers spiegels voor houden en positief kritisch staan tegenover zaken die ze doen, ziet hij als belangrijk kenmerk van adviseren. Hij houdt van complexe situaties en interacties tussen mensen en handelt graag in crisessituaties. Dennis heeft een sterke interesse voor maatschappelijke vraagstukken.

Interesse Amsterdam, zijn woonplaats, is een stad waar Dennis zich nauw verbonden mee voelt. Sinds 2014 is hij lid van de Amsterdamse gemeenteraad voor de PvdA. In zijn vrije tijd was hij onder meer Ambassadeur van de Hoffelijkheid voor de gemeente Amsterdam. Daarnaast is hij voorzitter van het filmfestival Roze Filmdagen | AGLFF, een plek waar hij als filmliefhebber zeer op zijn plaats . Heeft als voorzitter veel bestuurlijke ervaring en was onder meer voorzitter van COC Amsterdam en de internationale fotowedstrijd 'Pride Photo Award'. Op zijn vakgebied is hij lid van de Beroepenveldcommisie van de HBO Toegepaste Psychologie opleiding bij NTI Hogeschool. Verder heeft hij grote interesse in de taal en cultuur van de Scandinavische landen, waar hij ook zeker één keer per jaar te vinden is!

E: d.boutkan@upstreamconsulting.nl